Mijn verhaal

Tijdens mijn eerste zwangerschap volgden wij een cursus hypnobirthing en ik deed trouw de oefeningen. Toch had ik na de geboorte van onze zoon Riff geen idee wat mij was overkomen. Hij lag op mijn borst en het enige wat ik kon denken: “what the fuck just happened”.

Mijn verhaal

De bevalling was feitelijk gezien goed gegaan en de eerste helft heb ik ook veel gehad aan de oefeningen. Maar toen op een gegeven moment de paniek toesloeg kwam ik hier niet meer uit. Gelijk na zijn geboorte werd ik geconfronteerd met een extreem gevoel van bezorgdheid, waar was die roze wolk? Na 6 maanden aanmodderen en de schone schijn ophouden kon ik niet meer en zocht ik hulp.

Ik kwam erachter dat moeder worden oude pijnstukken bloot legt, moeilijke periodes uit mijn eigen jeugd werden zowel bewust als onbewust aangeraakt. Met de juiste hulp begon ik langzaam maar zeker mijzelf te vinden in het moederschap. Ik besefte en voelde hoe belangrijk de juiste begeleiding en voorbereiding is. Hoe meer ik leerde, hoe meer het vuurtje in mij ging branden om hier iets mee te doen.

Ik begon me er steeds meer in te verdiepen en tijdens de zwangerschap van onze dochter Uma kwam ik in aanraking met kennis over de eerste duizend dagen. Heel veel puzzelstukjes vielen voor mij op hun plek. Tijdens de zwangerschap heb ik mij helemaal ondergedompeld in alles over geboorte geven en een mooi plan gemaakt zodat ik niet weer overvallen zou worden door angst in de kraamperiode. De geboorte van Uma was thuis in bad en ik voelde mij een echte oervrouw. Een hele fijne combinatie van controle, vertrouwen en overgave. Een bevalling en kraamperiode op mijn voorwaarde. Niet overschaduwt door angst, maar in liefde en vertrouwen.

Tijdens mijn verlof werd het toen steeds duidelijker dat ik heel graag iets wilde doen met vrouwen in het prille moederschap. Ik had ervaren en vooral gevoeld wat een goede voorbereiding en begeleiding hiervoor kan betekenen en wist dat ik hierin voor andere vrouwen ook een rol wilde spelen. Ik maakte een switch van verpleegkundige in de GGZ naar jeugdverpleegkundige bij een consultatiebureau en de opleiding tot Relaxed bevallen vanuit Regie geboortecoach® kwam op mijn pad. De RBVR opleiding was voor mij de kans om mijn droom achterna te gaan. Hierna werd Muinín geboren, het Ierse woord voor (zelf)vertrouwen. Voor mij  één van de belangrijkste dingen tijdens zwangerschap, geboorte en ouderschap. Vertrouwen in jezelf, het geboorteproces en je kindje. En het is ook een mooi eerbetoon aan mijn Ierse roots😉 Als RBVR geboortecoach® wil ik samen met jou onderzoeken wat jij nodig hebt om met vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan!