Mijn verhaal

 Na de geboorte van onze zoon Riff geen idee wat mij was overkomen. Hij lag op mijn borst en het enige wat ik kon denken: “what the fuck just happened”. Dit gevoel bleef hangen, er kwam een hele hoop angst en onzekerheid naar boven. Het eerste jaar moederschap was voor mij behoorlijk zwaar. Geen roze wolk voor mij.

Mijn verhaal

Na 6 maanden aanmodderen en de schone schijn ophouden kon ik niet meer en zocht ik hulp. Ik kwam erachter dat moeder worden oude pijnstukken bloot legt, moeilijke periodes uit mijn eigen jeugd werden zowel bewust als onbewust aangeraakt. Met de juiste hulp begon ik langzaam maar zeker mijzelf te vinden in het moederschap. Ik besefte en voelde hoe belangrijk het is dat ik voor mijzelf ging zorgen en aan de slag ging met het bewaken en ontdekken van mijn eigen grenzen. Waarom wist ik dit niet eerder? Hoe meer ik leerde, hoe meer het vuurtje in mij ging branden om hier iets mee te doen.

Ik begon me er steeds meer in te verdiepen en tijdens de zwangerschap van onze dochter Uma kwam ik in aanraking met kennis over de eerste duizend dagen. Heel veel puzzelstukjes vielen voor mij op hun plek. Tijdens de zwangerschap heb ik mij helemaal ondergedompeld alles over geboorte en het moederschap. Het belang van voorbereiding, je eigen rol in het proces en het ontdekken van je eigen verhaal. De geboorte van Uma was thuis in bad en ik voelde mij een echte oervrouw. Een hele fijne combinatie van controle, vertrouwen en overgave. Een bevalling en kraamperiode op mijn voorwaarde. Niet overschaduwt door angst, maar in liefde en vertrouwen.

Tijdens mijn verlof werd het toen steeds duidelijker dat ik heel graag iets wilde doen met vrouwen in het prille moederschap. Ik had ervaren en vooral gevoeld wat een goede voorbereiding en begeleiding hierin kan betekenen en wist dat ik andere vrouwen hier ook in wilde helpen. Ik stopte met werken als verpleegkundige in de GGZ en de opleiding tot Relaxed bevallen vanuit Regie geboortecoach® kwam op mijn pad. De RBVR opleiding was voor mij de kans om mijn droom achterna te gaan. Hierna werd Muinín geboren, het Ierse woord voor (zelf)vertrouwen. Voor mij  één van de belangrijkste dingen tijdens zwangerschap, geboorte en ouderschap. Vertrouwen in jezelf, het geboorteproces en je kindje. En het is ook een mooi eerbetoon aan mijn Ierse roots?

Van zwangerschap tot het eerste jaar na de geboorte van je kindje ben ik er voor jou om samen te onderzoeken hoe jij het avontuur kunt aangaan vanuit jouw grenzen en wensen met liefde en vertrouwen.