FAQ

Wordt het programma vergoed door een zorgverzekeraar?

Vaak is er een gedeeltelijke vergoeding vanuit een aanvullend pakket. De voorwaarden verschillen per aanbieder, dus neem even contact op met jouw eigen zorgverzekering.

Volg je het programma samen of alleen?

Het liefst volg je het programma samen met je (geboorte)partner zodat diegene jou zo goed mogelijk kan bijstaan en ondersteunen. Je mag het ook alleen volgen omdat het programma voor jou is geschreven. Maar neem vooral met mij contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ik sta er voor open om het programma aan te passen aan jouw persoonlijke situatie en behoeften!

Is Relaxed Bevallen vanuit Regie hetzelfde als Hypnobirthing?

Nee, tijdens Relaxed Bevallen vanuit Regie® gaat het om jouw eigen proces tijdens de zwangerschap en geboorte en hoe jij jouw rol kan pakken in ‘shared decision making’. Maar, hypnobirthing is wel een hele mooie manier om je voor te bereiding op de geboorte van je kindje, dus het wordt wel meegenomen in het programma.

Wat is ‘shared decision making’?

Shared decision making betekent dat je samen met je zorgverlener tot een passend besluit komt over de zorg die zal worden verleend. Hiervoor is het belangrijk dat je al wat kennis hebt over de meest voorkomende interventies.

Hoe zien de lessen van het programma eruit?

De lessen vinden gewoon aan tafel of op de bank plaats. Ik heb een  presentatie en aan de hand daarvan gaan we het gesprek aan. Ook gaan we wat ademhalings- en visualisatie oefeningen doen. Je mag dus gewoon je eigen kleding aan.